Brawn je s průběhem i výsledkem Tribunálu spokojen: Trest je adekvátní

Brawn, Ross

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

Šéf Mercedesu, Ross Brawn, oponuje názorům, že tým z Brackley z porušení pravidel vyvázl velmi lehce. Podle něj je trest uložený Tribunálem FIA adekvátní.

Podle šéfa týmu Mercedes, Rosse Brawna, je trest za porušení pravidel při "tajném" testování v podobě vyloučení z testu nováčků a napomenutí zcela adekvátní a popírá, že by byl mírný. (Více o jednání a výsledku si můžete přečíst zde a hodnocení některých soupeřů zde.)

"Myslím, že přijít o test nováčků je ztráta. Podle mě je předpoklad, že je to mírný trest, mylný. Měli jsme připraven program a je pro nás ztrátou, že nebudeme moci vyzkoušet a vyvíjet novinky během onoho testu nováčků. Nemyslím, že jsme z toho vyvázli lehce, vyšli jsme z toho s... řekl bych rozumným trestem, který je adekvátní," uvedl v rozhovoru pro Sky Sports.

"Nebudeme předstírat, že jsme bez jakékoliv viny na naší straně, ale bylo také zjištěno, že chybovali i jiní a to vyústilo v tuto situaci. Jednali jsme v dobré víře a domnívali se, že máme povolení, nechtěli jsme získat žádné výhody. To vše bylo bráno v úvahu," řekl Brawn

Dodal, že ačkoliv nemůžete na trati jezdit úplně bez jakýchkoliv zjištěných dat, v důsledku to bylo nechtěné a minoritní, protože v Barceloně nejezdili za účelem zlepšení spolehlivosti jejich vozu, nýbrž pomoci Pirelli s problémy s pneumatikami. 

Tribunál považuje za dobrý krok vpřed - s jednáním byl velmi spokojen a bylo podle něj spravedlivé a nezávislé.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu