Hülkenberg přiznává, že takové trápení v Sauberu neočekával

Hülkenberg, Nico

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Nico Hülkenberg přiznal, že přestup do nového týmu byl těžší, než předpokládal.

Nico Hülkenberg během své dosavadní kariéry vystřídal tři týmy. Debutoval ve Williamsu, následně přešel do Force Indie a loni se rozhodl zkusit své štěstí u Sauberu. Avšak zatímco jeho bývalý tým (Force India) letos získal již 44 bodů a v tabulce konstruktéru je na pátém místě před McLarenem, Sauber nezopakoval své sympatické výkony z loňského roku a spíše se trápí. Na svém kontě má zatím 5 bodů.

"Je to těžké a neproběhlo to tak, jak jsem očekával, ale takový je život. Musíme se dál snažit vyřešit naše problémy, zaměřit se na současnou situaci, zlepšit a zrychlit auto. Stále je před námi polovina sezony a musíme v ní získat lepší výsledky a více bodů," okomentoval letošní situaci Hülkenberg. Podle něj všichni v týmu ví, kde je jejich slabina a kde se musejí zlepšit.

Byl také dotázán, zda nemá obavy z toho, že i po čtyřech letech v F1 závodí za tým ze středu pole. Odpověď zněla ne. "Po čtyřech letech je jen pár lidí, kteří přišli a usedli do vítězného auta. Když se podíváte na Jensona (Buttona), mnoho let byl v Hondě a nebyl schopen ukázat svoje kvality, protože auto nebylo dost dobré," upozornil pětadvacetiletý rodák z Emmerichu a dodal, že jako pilot si pochopitelně přejete vůz, který vám dovolí ukázat, co dokážete. Podle něj však musíte být trpěliví.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu