Pérez je jako ve škole - u Buttona

Pérez, Sergio

Pérez, Sergio | foto: McLaren

Nováček týmu McLaren, Sergio Pérez, se může od svého kolegy, Jensona Buttona, hodně naučit. Jako bývalý mistr světa je Jenson velmi přizpůsobivý.

Sergio Pérez je zatím ve stínu Jensona Buttona. Brit se dokáže i se zatím pomalým McLarenem prosazovat alespoň na body a Mexičana nechává za sebou. Bývalý pilot Sauber přiznává, že se cítí jako ve škole u Buttona. V otázce jezdeckého stylu a přizpůsobování se měnícím se podmínkám toho může hodne obkoukat. "Jenson je vážně dobrý v tom, jak dokáže svůj jezdecký styl během závodu za měnících se podmínek měnit.

To je při současných pneumatikách velmi důležité. Zvláště s naším novým autem se musíte o pneumatiky umět starat. Ve svém dvouletém působení u Sauberu jsem v tom býval dobrý. Ale ani zde, v McLarenu, to není špatné," říká Sergio.

"Pokud se ptáte na rozdíly mezi mnou a Jensonem, pak musím tento fakt zmínit. Musím se zlepšit v tom, abych dokázal z každé situaci vytěžit maximum. Při použití rozdílných směsí se musíte neustále přizpůsobovat. Během závodu se k pneumatikám musíte vždy chovat hezky."

Pérez se momentálně soustředí hlavně na závodní víkend, o vývoj MP4-28 se momentálně moc nezajímá: "Koncentruji se na svoji práci, snažím se z každé situace získat maximum. Není to jednoduché. Vlastně je to tak, že v pátek hodně experimentujeme a pak nám nezbývá čas na přípravu. Do soboty pak vstupujeme s novým nastavením - to samozřejmě moc nepomáhá. S lepším autem by to nebylo jednodušší, ale určitě jednodušší v otázce přípravy na závod." 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu