Alonso se těší na domácí Grand Prix

Loni byl španělský pilot na barcelonském okruhu jednoznačnou hvězdou závodu a jen těsně mu uniklo vítězství několik vteřin za Michaelem Schumacherem.

Fernando Alonso se těší na Velkou cenu Španělska - opět se bude moci ukázat před domácími fanoušky. Ti od něj však očekávají nemalý výsledek a Fernando bude pod tlakem.

"V Barceloně pořád testujeme, ale závod je tam jen jednou ročně," vysvětluje Alonso. "Vidět tribuny, kde je sto tisíc lidí a vědět, že 95% z nich podporuje Renault je skvělé a je to nezapomenutelné. Vyvolává to zvláštní pocit, jet domácí závod, před našimi lidmi. Těším se na to. Okruh není nový pro nikoho, ale vždy je tam něco překvapivého."

"Mně to dovává motivaci, ne stres," odmítá Alonso, žže by cítil přílišný tlak ze strany diváků. "Samozřejmě to nesmí narušit moje přípravy, ale zájem fanoušků je pro mě rozhodně dobrý. Když řídím, dodává mi to něco víc - nějak se víc soustředíte, jste bystřejší. Vzpomínám si na loňské poslední kolo. Všichni okolo tratě stáli, neuvěřitelně nás v Barceloně podporovali. Dodává mi to sílu."

Letos je však Ferrari velmi silné a ani BAR na Renault zřejmě nic neztrácí. Zopakovat nebo dokonce vylepšit loňský výsledek tak bude velice těžké.

"Nechci dělat přílišné odhady, které se pak nenaplní. Musíme být opatrní, když mluvíme o výkonu. Zatím každý závod pro nás byl překvapením a na každé trati jsme byli jinak konkurenceschopní. Pokusíme se udělat maximum, já i tým. Věříme, že dobrý výsledek je možný. Ale počkejme a uvidíme."

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu