Mercedes: Start do sezony byl lepší, než jsme očekávali

Mercedes F1 W04

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

U Mercedesu se připravují na závod v Číně, na který mají z loňska velmi dobré vzpomínky. Start do sezony byl podle Lewise Hamiltona či Rosse Brawna velmi povedený, avšak oba upozorňují, že je před nimi ještě stále kus práce.

Nico Rosberg s Mercedesem loni v Číně slavil své první vítězství v kariéře F1. Stříbrné šípy letos posílil Lewis Hamilton či Toto Wolff a po povedeném závodě v Malajsii, který byl poznamenán týmovou režií, tým očekávává další dobré výsledky.

"Do Číny jedu s pěknými vzpomínkami, když jsem loni v Šanghaji vyhrál svoji první Velkou cenu ve Formuli 1 s tím, že jsem v předchozích třech letech v závodě vedl. Okruh se mi líbí a mám pozitivní pocity z vozu, se kterým tam letos jedeme," uvedl v předzávodovém prohlášení Nico Rosberg, kterého nyní čeká práce v simulátoru.

Na závod se těší i Lewis Hamilton, který si nemůže vynachválit atmosféru ve svém novém týmu. "Dva závody s novým týmem byly skvělou zkušeností a všichni se ke mně chovají tak, že se cítím velmi vítán. Měli jsme lepší start, než jsme očekávali a dojet na pátém a třetím místě je zatím opravdu velmi pozitivní výsledek. Vím, že přijde ještě víc, takže musíme i nadále pracovat na vývoji našeho vozu" nechal se slyšet osmadvacetiletý Brit.

Hamilton si pochvaluje atmosféru v týmu (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Že předčili očekávání přiznává i šéf týmu Ross Brawn. "Sezona pro nás začala dobře, možná lépe, než jsme předpokládali. Přesto jsme si vědomi, že ještě stále musíme stahovat ztrátu a udržet si vývojové tempo. V továrně se poslední dva týdny hodně pracovalo a já se těším, až uvidím, jak se to převede na výkony na trati," řekl.

Okruh v Šanghaji označil za náročný - s rychlými a úzkými zatáčkami a dvěma vlásenkami. "Trať vyžaduje dobrou rychlost na rovinkách, stabilitu brzd a trakce. A teploty zřejmě budou chladnější, než jsme zažili během prvních dvou závodních víkendů," popsal Brawn.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu