Sauber: Hülkenberg je ohromným přínosem

Hülkenberg, Nico

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Tým Sauber si velmi cení kvalit svého nového jezdce Nica Hülkenberga, který k nim po loňské sezóně přestoupil z Force Indie.

Mladý Němec byl při testech v Jerezu velmi spokojený s chováním nového monopostu C32 v rychlých zatáčkách a před nadcházející sezónou je optimistou. Kromě toho na tým zapůsobil nejen rychlostí, ale i svým celkovým přístupem.

"Krátce jsem s Nicem pracoval ve Williamsu a není pouze rychlým jezdcem, je také chytrým jezdcem. To se týká jak celkového přístupu, tak i schopnosti rozumět inženýrským věcem. Je pro tým obrovským přínosem," chválí podle Autosportu hlavní designer Matt Morris.

Němec je však o 10 cm vyšší než Sergio Pérez, jenž odešel k McLarenu, a jeho smlouva byla uzavřena až poté, co byl tým už hotový s návrhem monokoku. Kvůli dlouhým nohám měl problém s ovládáním pedálu. Sauberu se to však podařilo ke spokojenosti Hülkenberga vyřešit.

"Byla to tak trochu výzva, vměstnat Nica do auta," připouští Morris. "Šasi bylo navrženo a připraveno někdy kolem letní přestávky a my jsme tehdy nevěděli, že přijde Nico. Vleze se tam, museli jsme pro něj ale připravit speciální boty, abychom absolutně zoptimalizovali umístění jeho noh. Nyní je však docela spokojený."

hulkenberg
Nico Hülkenberg s novým Sauberem C32 v Jerezu (foto: Sauber Motorsport AG)

Morris dodal, že byl spokojený i s druhým pilotem - nováčkem Estebanem Gutiérrezem, který loni plnil úlohu rezervního jezdce: "Esteban je jasně rychlý. Potřebuje se toho hodně naučit, ale chce se učit, ptá se hodně otázek a chce být do zapojený. S každou jízdou z auta dostává více."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu