Proč se Williams rozhodl oddálit debut nového vozu FW35 až do Barcelony?

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Technický ředitel Williamsu Mike Coughlan vysvětluje, proč se tým rozhodl posunout testování s novým monopostem FW35 až na druhé předsezónní testování.

Williams se letos stane jediným týmem, který dnes v Jerezu vyrazí za prvními kilometry s upraveným loňským vozem FW34, za jehož volantem první dva dny stráví Pastor Maldonado, zbylé dva nováček Valtteri Bottas.

O důvodech odložení premiéry nového stroje Coughlan uvádí: "V rámci našich příprav na sezónu 2013 jsme se rozhodli začít s FW35 v Barceloně z několika důvodů. Už jsme strávili spoustu času testováním klíčových oblastí nového vozu na stolici kvůli spolehlivosti.

Převodovka a zadní zavěšení natestovali 3000 km a náš KERS pro rok 2013 7000 km. S výsledky, které jsme pozorovali, jsme spokojení. Naše auto také prošlo všemi povinnými nárazovými testy pro rok 2013, takže je pro tento rok u FIA plně homologováno."

maldonado
Radost na boxové zídce Williamsu po loňském vítězství Pastora Maldonada v Barceloně
(foto: Williams F1 Team)

"Během testování na dráze se budeme soustředit na práci na rozvoji našeho aerodynamického balíku, dodatečný čas navíc a zdroje jsou nyní dostupné v aerodynamickém tunelu pro další balík závodního vylepšení před Velkou cenou Austrálie," dodává Coughlan.

Williams včera také oznámil povýšení Xeviho Pujolara do role hlavního závodního inženýra. Zodpovídat se mu budou Andrew Murdoch a Jonathan Eddolls - závodní inženýři Pastora Maldonada, resp. Valtteriho Bottase.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu