Nový Williams FW35 vyjede bez ošklivého schodu na nose

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Nováček Williamsu Valtteri Bottas prozradil, že letošní vůz FW35 nebude na nose obsahovat ošklivý schod.

Po loňské kritice nevzhledných monopostů před letošní sezónou je FIA týmům umožnila zakrýt panelem, jenž je z hlediska struktury nepodstatným. Tento "panel cudnosti" však není povinný, bude proto zajímavé sledovat, zda jej přijmou i ostatní týmy.

Bottas v rozhovoru pro finskou televizi MTV3 o novém voze prozradil: "Pokud jde o vzhled, auto se podobá hodně tomu loňskému. S novými pravidly je schod na nose zarovnán, což je největší změnou ve vzhledu."

"Nový vůz je vývojovou verzí toho loňského. V aerodynamice došlo k určitým vylepšením. Zkusili jsme se zaměřit na zvýšení trakce v zatáčkách," přibližuje dále finský nováček, který u Williamsu nahrazuje Bruna Sennu, jenž je zatím bez místa.

modesty panel williams fw34
Ošklivý schod na nose bude překrývat nový panel (podklad: Williams F1 Team)

Bottas zatím netuší, zda s novým vozem vyjede nejdříve on nebo jeho kolega Pastor Maldonado, jenž se o víkendu společně s dalšími venezuelskými sportovci modlil za uzdravení jejich vážně nemocného prezidenta Huga Cháveze.

"S Pastorem budeme sdílet veškeré testovací termíny, čili každý z nás [bude jezdit] šest dní," dodává nový pilot Williamsu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu