Fry: S příchodem Hamiltona roste tlak, s Alonsem je nejlepší. Vettela k nim neřadí

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Podle výkonného ředitele Mercedesu Nicka Frye se jeho tým s příchodem Lewise Hamiltona dostává pod větší tlak, abych příští rok poskytl jezdcům rychlé auto schopné vítězit.

Fry uvedl, že nikdo z nich nepochybuje o Hamiltonově talentu. Byť by Lewis podle něj mohl vyhrát závod i s průměrným vozem, musí udělat vše pro to, aby bojoval na špici pravidelně. Po letošní sezóně, kdy dosáhli pouze jednou na vítězství, se musí hodně zlepšit.

"Příchod Hamiltona je pro tým velmi vzrušující a také nás dostává pod velký tlak, protože Ross [Brawn] mu musí poskytnout velmi dobré auto. Nemůže vítězit se šrotem. Vítězit může s autem, které není úplně nejlepší, ale konkurence je taková, že obrovskou ztrátu nepřekonáte," cituje Frye Autosport.

Výkonný ředitel Mercedesu jej řadí na stejnou úroveň s Alonsem - tedy na úroveň jezdců, kteří dokážou vyhrávat, aniž by měli tu nejlepší techniku.

"Z mého pohledu jsou Lewis a Fernando Alonso určitě ti dva nejlepší piloti. Mohl bych namítat, že v této skupině by měl být i Sebastian Vettel, jenže on měl vždy to nejlepší auto, podle mě to musí prokázat," dodává Fry.

hamilton
Nick Fry: Hamilton a Alonso jsou nejlepší, Vettel své kvality ještě musí prokázat
(foto: McLaren Mercedes)

Diskuze:

Počet příspěvků: 29 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu