Mateschitz: Toro Rosso se musí zlepšit

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Majitel Toro Rosso, Dietrich Mateschitz, vyzývá svůj druhý tým, aby v nové sezoně zlepšil svoje výkony po zklamání v sezoně 2012. Spolumajitel Red Bullu přiznal, že není spokojen se ziskem 26 bodů a propadem na 9. příčku v hodnocení týmů.

Podle Autosportu byly neuspokojivé výsledky monopostů Toro Rosso jedním z důvodů, proč z týmu odešel zhruba v polovině sezony technický ředitel Giorgo Ascanelli, kterého posléze nahradil James Key ze Sauberu. "Toro Rosso je náš juniorský tým, takže má odlišné cíle od těch, co má Red Bull Racing.

Tím ale neříkám, že bychom byli spokojeni s vývojem vozu, který letos tým Toro Rosso předvedl. Stáj potřebuje přinést výrazná vylepšení, vyzýváme je k tomu," říká Dietrich Mateschitz.

Daniel Ricciardo, se kterým se stáj rozhodla prodloužit smlouvu o další rok, věří, že jsou schopni naplnit požadavky Dietricha a vrátit se na pozice z roku 2011. Tým tehdy obsadil 8. příčku mezi konstruktéry.

"To [8. místo] je cílem týmu v příští sezoně. Připojil se k nám James, což jasně ukazuje, jak moc se chce tým startovním polem posunout. Je zde velký prostor pro vylepšení. Se vší úctou k roku 2012 máme víc možností jak postoupit vpřed než jak se ještě víc propadnout. Já jsem pevně přesvědčen, že nás uvidíte příští rok v lepší formě," říká mladý Australan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu