Whitmarsh: Ztráta Hamiltona mě velmi mrzí

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh prozradil, že po posledním závodu Lewise Hamiltona v McLarenu cítí smutek.

Hamilton chtěl ukončit svoje působení v McLarenu vítězstvím. Do cíle Velké ceny Brazílie však po kolizi s Nicem Hülkenbergem nedojel. Šéf týmu Martin Whitmarsh prozradil, že emotivní závodní víkend jen zvýraznil silné pouto mezi jezdcem a týmem.

Na otázku ohledně Hamiltonova odchodu Whitmarsh odpověděl: "Cítím po tom všem smutek, protože ho znám osobně přes 15 let a byl jsem u jeho několika opravdu skvělých momentů."

"Lewis je skvělý člověk a výborná součást každého týmu. Samozřejmě jsem zklamaný tím, že odchází. Je to velmi emotivní, ale jsme tvrdý tým a musíme jít dál," dodal Whitmarsh na adresu Hamiltona.

Zároveň však také Whitmarsh dodal, že McLaren už nebude ztrácet čas přemýšlením o tom, zda mohl pro udržení Hamiltona udělat více. Je také spokojený s tím, že tým udělal vše pro to, aby si šampióna z roku 2008 udržel.


Lewis Hamilton si loučení s McLarenem v Brazílii představoval jinak (foto: McLaren Mercedes)

"Neztrácím nad tím příliš času. Vím, že naše nabídka byla co se týče peněz taková, o které se kromě něj jinému jezdci ani nezdá. Zdá se, že však dostal ještě vyšší nabídku, ale takový je život," spekuluje šéf týmu.

"Dlouho jsme byli kolegové a od příštího roku bude soupeřem a my ho chceme porazit. Jsem si jistý, že naše dobré vztahy setrvají i nadále." uzavřel Whitmarsh.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu