Räikkönen: Boj o titul jsem nečekal

Lotus

Lotus | foto: Lotus F1 Team

Lotus dnes potvrdil Kimiho Räikkönena jako svého jezdce pro příští sezonu. Pro finského pilota i tým bylo toto rozhodnutí jasnou volbou.

Lotus dnes dopoledne originální cestou - pomocí videoklipu - oznámil, že Kimi Räikkönen bude pokračovat v závodění pro jejich tým i v sezoně 2013 (informovali jsme zde). V oficiálním prohlášení Räikkönen uvedl, že to bylo jasné rozhodnutí.

"Myslím, že můj návrat proběhl dost dobře a tým odvedl skvělou práci. Neočekával jsem, že bych vůbec mohl bojovat o titul, když se podíváte na to, jak si tým vedl v loňské sezoně. Proto je skvělé, že jsem byl tak často na pódiu a pravidelně získával body.

Cítím se v týmu dobře a sdílíme stejnou závodní filosofii. Pokračování ve spolupráci bylo jasnou volbou a těším se, že příští rok učiníme další krok směrem kupředu," popisuje své pocity mistr světa z roku 2007.

Räikkönen již začal pomáhat s vývojem vozu pro příští rok (E21) a jeho služby ocenil také šéf Lotusu Eric Boullier: "Kimi prožil výjimečný návrat do Formule 1. Od první chvíle, kdy se posadil do auta, bylo jasné, že neztratil nic ze své rychlosti či zpětné vazby co se techniky týče.

Byli jsme po celou sezonu odměněni motivovaným a soustředěným jezdcem. Boji na tak vysokých příčkách šampionátu Lotus nemalou částí vděčí právě jeho talentu a zkušenostem. Bylo to přirozené rozhodnutí, že budeme pokračovat ve využívání jeho schopností i příští sezonu," uvedl šéf týmu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu