Neobvyklé problémy Ferrari ve třech oblastech zároveň: motor, brzdy, převodovka

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

U Ferrari jsou zaskočeni neobvyklými technickými problémy, které je při dnešních trénincích na Monze potkaly.

Pat Fry na oficiálních stránkách týmu Ferrari uvedl, že to byl neobvyklý den plný problémů se spolehlivostí, které jim znemožnily uskutečnění jejich plánovaného programu.

"Mechanici se dnes rozhodně neměli čas nudit! Je to pro nás neobvyklá situace - problémy ve třech různých oblastech - motor, brzdy a převodovka, a to ve stejný den. Musíme se velmi pečlivě podívat na to, co se stalo a ujistit se, že se to nebude opakovat," uvedl Fry.

Dodal, že co se týče motoru a převodovky, nebyly to jednotky, které hodlali použít v závodě (a proto jim nehrozí penalizace). Startovní pole je prý velmi vyrovnané a proto byla důležitá získaná data a porce kilometrů, které dnes zajel Felipe Massa.

"Stále máme zítra k dispozici hodinu tréninků na zjištění více informací. Klíčem ke kvalifikaci a závodu bude aerodynamický přítlak stejně jako pneumatiky, u kterých stále nedokážeme říct, které mají lepší výkon," komentuje situaci technický ředitel Ferrari.

Alonso konce tréninků strávil v boxech sledováním oprav jeho vozu (foto: Scuderia Ferrari)

Fernando Alonso se nechal slyšet, že to byl zvláštní pátek, avšak se svým třetím nejrychlejším časem a vyvážením vozu byl spokojen.

"Musíme to zvládnout opravit a bylo to dobré upozornění toho, jak důležitá je říditelnost vozu a práce na všech detailech, protože i malý problém ihned auto zastaví. Někdy, když se něco stane v pátek, nezopakuje se to v sobotu či neděli. Musíme se ujistit, že už se to nebude opakovat," řekl Alonso.

Je však se svým výkonem celkem spokojen a to především s faktem, že nemusejí pro zítřek měnit balanc auta, který je prý ještě lepší, než samotný výkon vozu. To je pro něj prý dobrá zpráva, protože někdy auto během tréninků hodně měnili.

"Zatím jsme v trénincích byli konzistentní a oba vozy byli pokaždé v první sedmičce, což není vždy zvykem. To je co se výkonu týče nejlepší zpráva," uvedl Španěl.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu