McLaren stále zvažuje nasazení dvojitého DRS během sezony

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren stále zvažuje možnost nasadit dvojité DRS později během sezony, i když tato funkce byla pro sezonu 2013 zakázaná.

Prvním, kdo s dvojitým DRS přišel, byl na začátku sezony Mercedes. Ačkoliv mnoho stájí řeklo, že se do kopírování tohoto systému ať už kvůli vysokým nákladům nebo diskutabilnímu konečnému přínosu nepustí, tak Lotus by měl v příštích závodech dvojité DRS nasadit. McLaren teď oznámil, že také pracuje na svém systému řešení dvojitého DRS, sice na vedlejší koleji, ale pracuje. Má se za to, že si tým z Wokingu počká, jak bude systém fungovat Lotusu a pak se uvidí.

Sportovní ředitel McLarenu, Sam Michael, řekl Autosportu, že jeho tým pečlivě uvažuje do čeho investovat svoje zdroje, ale dvojité DRS je podle jeho slov jeden z možných upgradů, kterých bychom se mohli dočkat ve zbytku sezony. 


Sám Sam Michael neví, jestli mají na dvojitém DRS pracovat
(foto: McLaren Mercedes)

"Nebude to to stejné jako u Lotusu, ale máme svůj podobný systém. Co se týče toho, kolik by nám to mohlo přinést, tak to ještě nevím. Podíváme se na všechny programy a zjistíme, jestli je to proveditelné. Ubere to totiž hodně práce, která pak bude chybět na ostatních vylepšeních. Je docela těžké přimět ten systém fungovat, což zjišťuje Lotus."

"Ale jako všichni na pit lane, když vidíme nový nápad, tak po něm hoši hned skočí, zanalyzují ho a pokud se dohodneme, že by mohl být přínosem pro tým, tak ho vyvineme." Týmy F1 se shodly na mnoha technických změnách pro rok 2013. Mezi ně patří i zákaz dvojitého DRS. To jinými slovy znamená, že veškerá práce udělaná na tomto zlepšení bude příští rok k ničemu. Podle Michaela je to další z faktorů, které bude muset jeho tým vzít v potaz - bude záležet na tom, jaký užitek systém přinese Lotusu. "Je zde otázka, jestli by to nebylo plýtvání zdroji. Lotus už je sakra rychlý teď a pokud nasadí ten systém, tak budou ještě rychlejší."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu