Domenicali: Ferrari hledá týmovou dvojku

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Stefano Domenicali poprvé otevřeně promluvil o tom, o čem se v paddocku mluví již dlouho a sice, že jeho tým k Fernandu Alonsovi hledá ideální týmovou dvojku.

Zatímco paddockem kolují zvěsti o tom, že by se do Ferrari mohl vrátit Kimi Räikkönen a nahradit tak Felipeho Massu, tak týmový šéf, Stefano Domenicali, teď řekl, že tým vlastně hledá vhodnou týmovou dvojku a ne rovnoceného konkurenta pro Fernanda Alonsa: "Vždy to byla filozofie Ferrari, mít jednoho velkého šampiona typu Michael Schumacher a jednoho velmi dobrého jezdce, který je v jeho těsné blízkosti."

Tato filozofie Ferrari byla vždy takovým veřejným tajemstvím, nicméně tým to teď potvrdil i pro fanoušky. To, že rovnocenný soupeř Fernandovi nesvědčí, jsme viděli už v roce 2007 u McLarenu. Otevřeného souboje dvou jezdců se navíc šéf týmu bojí: "Když máte nejlepší auto, tak můžete mít dva dobré jezdce, pak je skvělá i show, ale pro nás je hlavní tato sezona. Pokud se máme stát mistry světa, tak musí Fernando maximalizovat všechny šance, které se mu nabízejí."


O možném konci Felipeho u Ferrari už mluví i jeho šéf
(foto: Scuderia Ferrari)

"Fernando jezdí opravdu fantasticky," nechce ale jednoznačně říci, že jeho chráněnec je nejlepším mužem v poli. "Těžko říct, protože v poli je několik znamenitých jezdců a několik úžasných šampionů. Těžko říct, jestli je nejlepší, ale má potřebnou konstantnost, pořád dojíždí, nikdy nevypadává. Je také hodně motivovaný a s týmem má dobrý vztah. V těžkých časech je to hodně důležité. To, že my a Fernando spolu držíme, to je momentálně nejdůležitější."

To Felipe Massa "neměl dobrý začátek sezony, ale problémem bylo auto. Teď už bude lepší, už našel svoje tempo. Už se těším na druhou polovinu sezony, kdy určitě předvede lepší výsledky. To potřebujeme také pro pohár konstruktérů, který je stále naším cílem. K tomu potřebujeme dva jezdce, kteří budou bojovat společně s týmovým duchem. Naše konkurence je ale hodně silná a je to hodně těsné. Ještě jsem nikdy nezažil tolik jezdců, kteří by bojovali tak těsně."

Diskuze:

Počet příspěvků: 40 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu