Nürburgring dluží 413 mil. eur, do konce měsíce by mohl vyhlásit bankrot

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Okruh Nürburgring, jeho Severní smyčka a přilehlý zábavní park se nachází v čím dál větší krizi. Podle německého týdeníku Wirtschafts Woche je současný dluh společnosti Nürburgring GmbH, která se o areál stará, rovných 413 milionu eur.

Od chvíle, kdy se do čela Nürburgringu postavila dvojice manažerů Kai Richter a Jörg Lindner, začaly se nad okruhem stahovat mračna. Jejich velkolepý plán zábavního centra plného atrakcí, obchodů, hotelů, restaurací a klubů narazil na slabý zájem návštěvníků a centrum tak zeje po většinu roku prázdnotou. I více než 100% nárůst ceny za pronájem Severní smyčky pro automobilky způsobil velkou trhlinu v rozpočtu.

Dluh každým rokem narůstal a dnes dosahuje výšky 413 milionu eur. Vážně hrozí, že okruh vyhlásí do konce měsíce bankrot. Jediným zachráncem okruhu může být německá vláda, která jej firmě Nürburgring GmbH pronajala na 20 let.

Vláda má dvě možnosti. Buď nalije milióny do bezedné propasti, nebo okruh nechá padnout. Zatím je snaha Nürburgring zachránit, Němci totiž začali klepat na dveře Evropské Unie.

Samotná dráha bude prozatím fungovat dál, alespoň pod náhradním, či krizovým vedením. Velký otazník však visí nad stěžejními podniky, kterými jsou formule 1, slavná 24 hodinovka a dokonce i proslulý rockový festival Rock am Ring, jenž se řadí k těm největším, co může starý kontinent nabídnout.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu