McLaren si je jistý tím, že základy jeho vozu MP4-27 jsou v pořádku

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Technický ředitel McLarenu Paddy Lowe pevně věří, že s jejich monopostem není nic fundamentálně špatně. Pokles formy přičítá nastavení, které nebylo dostatečně dobré.

Podle Jensona Buttona se McLaren ve výkonnosti propadl až na sedmé místo, rychlejší vůz měly za určitých podmínek i Williams a Sauber: "Rychlejší už nejsou pouze Red Bully a Ferrari, ale spousta aut. Williams je rychlejší v pomalých zatáčkách, Sauber v rychlých. Zdá se, že momentálně nejsme výjimečně už nikde."

S MP4-27 se mu ale jezdilo dobře, i v suchém tréninku zajel druhý nejrychlejší čas na starších tvrdých pneumatikách než Alonso. Button znovu cítil vůz tak, jak to potřebuje. V posledních dvou závodech se díky návratu k základnímu nastavení opět začal cítit lépe. V Silverstone se prosadil kvůli jiným okolnostem, než tomu bývalo v předchozích víkendech po Velké ceně Bahrajnu.

Podle technického ředitele McLarenu ale není situace až tak zlá, jak by se zdálo z výsledků z posledního víkendu: "Nedíváte se na to tak, že byste řekl: 'OK, to auto je hrozné ve svých základech.' Znovu to bylo o tom, jak z něj po celou dobu dostávat co nejvíce," vysvětluje pro Autosport.

"Auto bylo během víkendu velmi silné na mokrých (full-wet) pneumatikách, takže pokud byste neměli dobrý přítlak, nedokázali byste hned dosahovat takové výkonnosti. Jedná se o konzistenci, s níž se trápíme," pokračuje Lowe.

mclaren
Jenson Button se začíná s vozem opět sžívat (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Vzhledem k tomu, že pokles přišel tak brzy po triumfu v Kanadě, nemůže se podle něj jednat o skutečný obrázek relativní konkurenceschopnosti McLarenu: "Samozřejmě, že jde také o závody ve vývoji mezi týmy. Přivážíme novinky, stejně tak činí ostatní. Určitě bylo dost týmů, které byly rychlejší, a několik takových, které nedojely do cíle.

Pokud byste byli pesimisty, řekli byste, že jsme osmé a desáté místo získali se štěstím po ztrátách u Sauberu a v případě Maldonada, kteří by podle mě skončili před námi."

"Těžko bych uvedl, že se všem těmto týmům podařilo za poslední měsíc ohromně zvýšit výkonnost svých vozů ve srovnání s námi. Myslím, že zkrátka musíme odvádět v továrně svou práci s ohledem na to, jak dolaďujeme auto," uvědomuje si Lowe.

button
McLaren byl v Silverstone na mokrých pneumatikách velmi rychlý, v závodě ale nakonec nepršelo
(foto: Vodafone McLaren Mercedes)

McLaren plánuje další velký balík vylepšení pro závod na Hockenheimu. Měl by obsahovat viditelnější změny v zadní části karoserie. Další novinky jsou ve vývoji pro Maďarsko: "Máme velký program vylepšení pro tyto dva závody. Bude to velmi hektické, protože všichni se před přestávkou snaží zabrat.

Ten v Maďarsku je skvělý, když vyhrajete, jen kvůli emocím. Vyhráli jsme tam dvakrát za poslední tři roky, kdy jsme měli letní přestávku. Jste přece tak dobří, jak dopadnete v posledním závodě, ne?" ptá se na závěr Lowe.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu