Horner se potenciálních problémů mezi Vettelem a Webberem neobává

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner si neobává případných neshod mezi svými piloty, byť se mezi nimi opět schyluje k těsné bitvě o titul, podobně jako v roce 2010.

Tehdy mezi nimi došlo v Istanbulu ve vzájemné kolizi a v Silverstone k další vřavě kvůli přednímu křídlu. Podle Hornera je ale situace mezi jeho dvěma piloty v současnosti mnohem lepší.

"Jsou to příjemné starosti. Ale tak, jako vždy - budeme co je co nejvíce podporovat a nakonec bude záležet na tom, jak si povedou na dráze. Mark vyhrál závod [v Silverstone], protože si ho zasloužil vyhrát," říká šéf závodní stáje Red Bull.

"Myslím, že spolu vzájemně závoděním strávili více času. Hodiny společně odsedí během schůzek, při práci na vývoji vozu. Spolupracují jako členové týmu, a pak záleží na tom, co dělají na dráze.

Mezi sebou mají přirozený respekt. Sebastian toho v krátkém čase tolik dokázal, ale ví, že Mark je skutečným konkurentem. A Mark ví, že Sebastian je měřítkem, nebo v několika posledních letech měřítkem byl. Jedná se pro ně a pro tým o zdravou situaci," pokračuje Horner.

red bull
Zleva doprava: Christian Horner se svými piloty - Sebastianem Vettelem a Markem Webberem
(foto: Red Bull Racing)

Chválí Webbera za způsob, jakým se vyrovnal s neúspěšnou loňskou sezónou: "Myslím, že rok 2011 byl pro Marka velmi těžký, ale budiž mu veškerá čest, vyrovnal se s tím a vrátil se ve skvělé formě. Myslím, že je velmi klidný ve svém přístupu a v mysli.

Možná mu také pomohly některé ze změn v pravidlech, rozhodně však patří mezi uchazeče o titul. Jsme ve šťastné pozici - oba naši piloti jsou ryzími uchazeči o titul," chválí se Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu