Horner piloty z jiných týmů než jsou Ferrari a Red Bull ještě neodepisuje

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Podle Red Bull je přes vývoj v posledních závodech stále příliš brzy na tvrzení, že se o letošním titulu rozhodne mezi jejich piloty a piloty Ferrari. Věří však, že jejich vůz RB8 bude dostatečně rychlý na téměř všech zbývajících okruzích.

Poté, co si to v posledních dvou závodech o vítězství rozdávali Red Bully s Ferrari, zatímco se McLaren vytratil, mají někteří už jasno: o titul bude bojovat Fernando Alonso s piloty rakouské stáje. Její šéf Christian Horner s tím však nesouhlasí.

"Myslím, že je příliš brzy kohokoliv v tomto šampionátu odepisovat. Dva piloti, kteří dojíždějí do cíle nejpravidelněji, jsou momentálně ve vedení - dokončování závodů je tedy absolutně kritické," cituje Hornera Autosport.

"Nemůžete ale odepisovat žádného z velkých soupeřů, stále zbývá hrozně moc závodů na různých okruzích. My jsme prožili velmi silný víkend, částečně to vychází ze zlepšení ve Valencii. Z ní jsme si odnesli spoustu pohodlí. Byli jsme teď rychlí na dvou typech okruhů, což je snad dobrým znamení pro zbytek šampionátu," pokračuje šéf závodního týmu Red Bullu.

"Ferrari zde bylo rovněž rychlé, a Fernandova rychlost se po předjetí Markem zlepšila. Získali jsme ten výsledek navzdory obtížným podmínkám v kvalifikaci a bylo skvělé vidět - letos poprvé - oba jezdce na pódiu," dodává Horner.

webber - alonso
Mark Webber po předjetí Fernanda Alonsa v Silverstone (foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu