Felipe Massa se zlepšil a potřebuje jen štěstí, tvrdí Smedley

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa se výkonnostně posunul a již tolik neztrácí. Alespoň je o tom přesvědčen jeho závodní inženýr Rob Smedley, který tak reaguje na poslední závody svého brazilského svěřence.

Začátek sezóny byl pro Massu extrémně těžký, v prvních pěti závodech získal pouhé dva body a  media s ním neměla slitování. Massa se snažil závod co závod napravit pošramocenou reputaci, ale částečně se mu to povedlo až v Monaku šestým místem v cíli.

V následujících závodech si nevedl o nic hůře, ačkoliv jeho tempo nikdy nereflektovalo konečný výsledek a z dalších dvou startu si odnesl pouhý bod.

Smedley však neztrácí nadějí a věří, že Massa potřebuje jen trochu štěstí, aby ze sebe vydal to nejlepší. „Věci vám musejí vycházet podle plánu, bohužel to se v posledním závodě nestalo. Naopak v Kanadě udělal malou chybu na startu on," tvrdí Smedley. "Nicméně z pohledu rychlosti v posledních závodech – je úplně jiným závodníkem než na začátku sezóny."

Rob Smedley tak nadále háji výkony Felipeho Massy, jemuž se už několik měsíců nedaří vystoupit z Alonsova stínu. Otázkou je, zda-li se Ferrari spokojí s přijatelným tempem týmové dvojky, která však nezvládá pravidelně bodovat. Jen pro srovnání, Fernando Alonso vede šampionát se 111 body. Felipe Massa je hluboko na 16. místě s 11 body.


K optimismu má dvojice Smedley - Massa ještě daleko. (Foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu