Rosberg měl závod ve Valencii odjet s jedinou zastávkou, byla to špatná volba

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Podle Nica Rosberga volba jednozastávkové strategie pro Velkou cenu Evropy byla špatná. Tým ke konci nakonec zastavil podruhé a Němec díky tomu obsadil slušné šesté místo.

"První kolo nevyšlo podle plánu, přišel jsem o hodně míst, takže to vskutku nebylo ideální. Přesto jsme stále zkoušeli jet na jedinou zastávku, proto jsem stále věřil a myslel si, že bych mohl dopadnout opravdu dobře," popisuje Rosberg ve svém videoblogu.

"Brzy však začalo být jasné, že jediná zastávka nebude fungovat. Nebyla šance. Byli jsme tomu na míle vzdáleni. Pak vyjel safety-car v pro mne absolutně nevhodný čas. Po restartu jsem měl opravdu opotřebované pneumatiky a nedokázal jsem je opět zahřát, přišel jsem o spoustu pozic.

Nakonec se tým výborně strategicky rozhodl, když mě povolal do boxů a nasadil mi nové měkké pneumatiky, protože jsem pak létal a získal zpět hodně míst. Během dvou kol jsem předjel čtyři či pět kluků a dojel šestý, což je nakonec slušný výsledek," oddechl si pilot Mercedesu.

Přes tento výsledek má podle něj jeho tým na to, aby zopakoval své vítězství z Číny: "Chci brzy znovu vyhrát závod. Auto na to máme, takže se o to hodně snažíme."

Přes kritiku na adresu pneumatik považuje letošní závodění za zábavné: "Jsem si jistý, že to byl pohledný závod, tolik se toho odehrálo. Spousta lidí říká, že je F1 příliš náhodná, já si to ale považuji za skvělé. Parádní závodění a vyhrávají stále stejní lidé. Je stále jasnější, kdo bude v šampionátu favoritem, takže to není úplně náhodné. Je to jen velmi vzrušující."


Nico Rosberg o závodu ve Valencii (zdroj: Nico Rosberg / Youtube)

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu