McLaren předvedl bleskurychlou zastávku, chyby si však v boxech opět neodpustil

McLaren

McLaren | foto: McLaren

VALENCIE - PŘEHLED STINTŮ A ZASTÁVEK V BOXECH; Absolutně nejrychlejší zastávku Velké ceny Evropy předvedl znovu McLaren. Ani ve Valencii si však v boxech neodpustil chybu, Hamilton tak musel překousnout i jednu z nejpomalejších zastávek.

Tým z Wokingu věnuje zastávkám v boxech hodně úsilí a na zlepšených časech to jde vidět. Hamiltona v 13. kole odbavil za neuvěřitelných 2,6 vteřiny!

Nové vybavení však selhalo při jeho druhé zastávce po výjezdu safety-caru - zlomil se karbonový zvedák, problémy byly i u levého předního kola s utahováním integrované matice a výsledkem ostudný čas a ztráta tří pozic. McLaren práci v boxech bezesporu zrychlil, kus cesty k dokonalosti mu však stále zbývá.

Velmi rychlí byli mechanici při odbavování Buttona, jehož druhá zastávka se vlezla také pod tři vteřiny, průměr 3,15 sec.

Výborně pracovali také u Red Bullu - Webbera přezuli dvakrát za 3,4 sec, stejný průměr zastávek má i Alonso. První mechanici Ferrari zvládli také pod 3 sec, druhá však byla o sekundu pomalejší.

Většina pilotů včera vsadila na dvě zastávky, výjimkou byl Di Resta, jenž se odhodlal pro jednozastávkovou strategii, a Petrov s Massou, kteří stavěli rovnou čtyřikrát. Karthikeyan a Senna se v rámci penalizace jednou projeli boxovou uličkou naprázdno.

Do Velké ceny Valencie odstartovali na středně-tvrdé směsi Schumacher, Webber, Pérez, Pic a Vergne, zbylých 18 jezdců mělo obuto měkké pneumatiky.

Správné rozhodnutí Mercedesu nestavět v době výjezdu safety-caru, jelikož Rosberg i Schumacher byli uprostřed svých stintů, dostalo jeho piloty opět do hry: Michael to dotáhl nečekaně až na pódium, jeho kolega po zdánlivě ztraceném závodě na 6. příčku.

Nejdelší stint na měkké směsi předvedl Pérez - 32 kol (56,1 % závodu), Senna ujel nejvíce okruhů i na středně-tvrdé včetěna trestného průjezdu boxy: 37 kol  (64,9 %), bez přerušení kroužil nejdéle Di Resta: 34 kol (59,6 %).

8_stints
Legenda:   legenda

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu