Eddie Irvine opět s kritikou…

Tentokrát však dle obecného názoru naprosto oprávněnou, výstižnou a trefnou.

„Nikdo nemá rád nový kvalifikační formát. Piloti, týmy i fanoušci říkají, že je to nuda, ale FIA stále nic nemění a potká nás to i při Grand Prix San Marina v Imole,“ prohlásil expilot Jordanu, Ferrari a Jaguaru pro The Sun.

„Lidé chtějí vidět boj o pozice na startu v dramatickém závěru kvalifikace, kdy se někteří zpozdí v provozu na trati, jiné zbrzdí žluté vlajky a někteří vyletí mimo dráhu,“ připomíná staré časy Eddie a vysvětluje, že současný novotvar vznikl pro sponzory, aby byli všichni vidět na dráze stejně dlouho.

Ptá se však, co z toho, když přestane F1 lidi bavit a vypnou televizi. „Tenhle formát byl přijat proto, aby byl spravedlivě rozdělený čas v televizním přenosu a přitáhl další sponzory, ale k čemu je to dobré, pokud se nebude nikdo dívat? V minulosti bojovalo 10 vozů v posledních 30 vteřinách o Pole position a jména se na prvním místě stále měnila. Současná kvalifikace mne nechává po jejím skončení zmateného, byl jsem zvyklý závodit. Piloti jsou dnes příliš konzervativní, neboť na sebe nevezmou riziko vyletět z dráhy a nikdo neví, jaká je jejich skutečná rychlost, neboť se neví, kolik kdo vezl benzínu.“


Foto: Archiv

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu