McLaren předvedl nejrychlejší zastávku, nejdelší stint Alonso

McLaren

McLaren | foto: McLaren

MONTREAL - PŘEHLED STINTŮ A ZASTÁVEK V BOXECH; Nejrychlejší zastávku včera konečně předvedli mechanici McLarenu, nejvíce kol na jedné směsi pneumatik ujel Fernando Alonso.

McLaren Hamiltona v 17. kole přezul za 3,1 vteřiny, Brit však zaváhal při rozjezdu, proto celkový čas průjezdu boxy (21,375 sec) tento brilantní výkon trochu maskuje. Druhé zastavení se však týmu z Wokingu již tolik nevyšlo (4,9 sec) a rovněž práce na Buttonově voze dokládá, že McLaren má v této oblasti stále co zlepšovat.

V konzistenci si může vzít příklad z Ferrari, které Fernanda Alonsa a dvakrát Felipeho Massu zvládlo odbavit vždy shodně za 3,5 sec. O něco pomalejší byli u Mercedesu při přezouvání Nica Rosberga - dvakrát za 3,6 sec.

Pochvalu zaslouží i Red Bull za práci na Webberově voze (3,6 a 3,7 sec), naproti tomu Vettelovi příliš nepomohli - zejména druhá zastávka byla více než podprůměrná (4,8 sec).

Většina týmů včera vsadila na dvouzastávkovou strategii, s jedinou návštěvou boxů si vystačilo pouze 8 z 20 klasifikovaných pilotů: Alonso, Grosjean, Kobajaši, Maldonado, Pic, Pérez, Räikkönen a Senna. Vettel si svůj záměr nakonec rozmyslel a 7 kol před koncem přezul podruhé, čímž pár bodů na rozdíl od Alonsa zachránil.

V boxech se třikrát ukázal Jenson Button, jenž se trápil s nadměrným opotřebením zadních pneumatik a jeho tempo obecně bylo žalostné, a Jean-Eric Vergne, který si při třetí návštěvě pouze odpykával trest za překročení povolené rychlosti v boxech.

Na tvrdší ze dvou nabízených směsí do závodu odstartovali pouze Button, De la Rosa (nedokončil), Hülkenberg, Maldonado, Pérez a Räikkönen, zbytek začínal na super-měkké.

Nejvíce kol na měkké sadě ujel Alonso - 51 (72,9 % závodu). Na superměkké vydržel nejdéle Maldonado - 41 kol (58,6 % závodu).

Degradace byla za vyšších teplot (vzduch 27 °C; dráha přes 40 °C) v Montrealu obecně trochu vyšší než se čekalo, na což v závěru doplatili zejména Alonso s Vettelem.


Grafické znázornění stintů - legenda:   

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu