Fisichella by si pro letošní sezonu vsadil na Alonsa

Fisichella, Giancarlo

Fisichella, Giancarlo | foto: Scuderia Ferrari

Giancarlo Fisichella má Fernanda Alonsa, alespoň co se letošních bojů o titul týče, úplně nahoře v žebříčku favoritů. Hodně věří také vylepšené aerodynamice na voze F2012.

V letošní extrémně vyrovnané sezoně nikdo nehce dělat žádné prognózy ohledně toho, kdo je favoritem na titul číslo jedna. Podle bývalého pilota F1, Giancarla Fisichelly, má ale jeden z pilotů o malinko navch. Je to jeho dřívější týmový kolega od Renaultu a momentální jezdec číslo jedna u Ferrari, Fernando Alonso.

Fisichella, který ve své kariéře odjel pro Ferrari 5 závodů a v Maranellu již nějakou dobu působí jako testovač, Alonsovi věří hlavně kvůli vylepšením na voze F2012. "Díky posledním vylepšením v oblasti aerodynamiky můžeme vidět Alonsa jako favorita na titul," řekl Giancarlo Fisichella pro italský 'RIA Novosti'. 

Alonso bude do závodu v kanadském Montreálu startovat se třemi body náskoku na oba jezdce Red Bullu, Marka Webbera a Sebastiana Vettela. Španěl letos získal zatím tři podiová umístění a v tomto ohledu už je na tom lépe pouze Lewis Hamilton.


Giancarlo v Mugellu při Ferrari Mondiali 2011 (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu