Domenicali: Ferrari se musí zaměřit na rychlost v kvalifikacích

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari se dle slov svého šéfa Stefana Domenicaliho musí zaměřit na zlepšení kvalifikační rychlosti svého monopostu F2012, aby ovládlo bitvu o letošní titul.

Fernando Alonso letos jezdí skvěle, přestože nemá nejrychlejší auto. Třetím místem v Monaku se dokonce vyšvihl do čela šampionátu, v němž má tříbodový náskok nad Sebastianem Vettelem.

Stefano Domenicali si přesto myslí, že se Ferrari musí zaměřit na rychlost na jedno kolo: "Když bojujete o pole-position nebo ho získáte, pak je závod úplně jiný. To je něco, na co se musíme dále soustředit, aby se věci ubíraly správným směrem.

Z pohledu čisté výkonnosti vozu jsme měli velmi obtížný začátek. Nejsme spokojeni se situací, v níž se nacházíme a z níž se chceme zlepšit, protože ostatní auta momentálně vyhrávají kvalifikace, ale my ne, takže to musí být cílem týmu."

Vylepšení vozu, které Scuderia představila v Barceloně, představovala pokrok a pomohla mu ke zrychlení. Další velký balík nových dílů včetně předního, zadního křídla a úpravy výfuků chystá Ferrari pro Kanadu.

massa
Felipe Massa se drží svého kolegy Fernanda Alonsa v ulicích Monte Carla
(foto: Scuderia Ferrari)

"Cítím, že doma všichni pracují, abychom v každém závodě zvýšili výkonnost vozu, v tomto musíme pokračovat. Jsem spokojený s tím, že vedeme, ale v takovém šampionátu se musíme ujistit, že nebudeme ztrácet body. Tolik pilotů a týmů bojuje o vítězství, že se vždy musíte pohybovat vpředu," dodává Domenicali.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu