Hamilton: Jsem zklamaný, ale do startu z posledního místa dám vše

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton neskrýval své zklamání poté, co byl vyloučen z včerejší kvalifikace na VC Španělska, když v jeho McLarenu nezbylo dostatečné množství paliva.

Lewis Hamilton byl z pole position odsunut až na konec startovního roštu kvůli porušení článku 6.6.2 sportovních regulí. Stewardům rozhodnutí o jeho potrestání trvalo šest hodin a vyloučení z kvalifikace byla pro McLaren velká rána. (více zde)

"Je to obrovské zklamání. Tato část kvalifikace byla tou nelepší, kterou jsem kdy zajel. Celé auto se chovalo skvěle, jelo plynule a cítil jsem se fantasticky," řekl Hamilton.

"V mém závěrečném kole při zajíždění do boxů mi inženýři řekli, aby ihned zastavil auto. Nevěděl jsem, proč. Potom jsem se dozvěděl, že jsem z kvalifikace vyloučen, což bylo pochopitelně neskutečné zklamání," uvedl. 

Teď se však prý soustředí na závod a i když ví, že to pro McLaren bude těžké, jak je jeho zvykem - nevzdá to a do závodu dá všechno. 

"Znamenalo by to pro mě hodně, získat ve Španělsku dobrý výsledek. Je to pro mě potěšení jezdit sem a ta podpora od fanoušků je tady úžasná. Jako vždycky řkám a jak také činím: ať už startuji z jakékoliv pozice, budu závodit srdcem!" dodal.

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu