Haug s Schumacherovou kritikou pneumatik Pirelli nesouhlasí

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug nesouhlasí s kritikou, kterou Michael Schumacher po závodě v Bahrajnu uvedl na adresu pneumatik Pirelli.

Schumacher po dojezdu na desátém místě uvedl, že očekával mnohem více, ale pneumatiky mu to neumožnily. Jízdu na nich dokonce přirovnal ke kroužení za safety-carem.

"Hlavním důvodem mé nespokojenosti je to, že všichni musí jezdit pod svým limitem a hlavně pod limitem vozu, aby udržovali pneumatiky. Je to zkrátka otázkou toho, zda by měly pneumatiky hrát velkou roli, nebo zda by měly vydržet déle, abyste mohl jezdit normální závodní rychlostí a ne kroužit jako za safety carem," řekl sedminásobný mistr světa F1.

S tím však Haug nesouhlasí a dodavatele pneumatik pro Formuli 1 - italské společnosti Pirelli - se zastává: "Pneumatiky představují výzvu pro všechny. Je to o tom, kdo s nimi dokáže nejlépe zacházet. Je to stejné pro všechny - a to je důležité.

Celkově se nám ve Formuli 1 podařilo vytvořit velmi dobrý produkt, máme velmi dobré závody, různé vítěze a šest odlišných týmu na pódiu. Jedná se o skvělou soutěž a my jsme potěšeni tím, že již také patříme mezi vítěze."

schumacher
Michael Schumacher po závodu v Bahrajnu zkritizoval pneumatiky Pirelli
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

Sportovní ředitel Mercedesu však má pro Michaelovo rozhořčení pochopení: "Chápu pohled pilota. Dochází k určitým frustracím, když si myslíte, že byste mohli jet rychleji, ale jste nuceni to šetřit - to není nezbytnou součástí povahy závodního jezdce."

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu