Caterham do Melbourne míří s novým předním křídlem a upravenou karoserií

Caterham

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Tým Caterham se chce ve své třetí sezoně konečně usadit ve středu pole. Proto do Melbourne přiveze nové přední přítlačné křídlo a upravenou karoserii pro svůj vůz CT01.

"Po testech už budeme mít k dispozici nové přední křídlo a karoserii," řekl Mark Smith, technický ředitel týmu. "Nové přední křídlo je logickým krokem vpřed ve vývoji. Je součástí našeho balíčku, ale poprvé se představí až v Melbourne.

Nová karoserie nám pomůže optimalizovat chlazení a aerodynamický výkon, což je další krok vpřed proti testům v Barceloně. Máme tak během prvního závodu více možností. I když budou vozy dosahovat relativně vysoké maximální rychlosti, okruh pořád vyžaduje vysokou úroveň aerodynamického přítlaku."

V Austrálii tým poprvé od roku 2010, kdy ještě jako Lotus nastoupil do šampionátu, nasadí systém pro rekuperaci kinetické energie (KERS). Smith nasazení systému vítá: "Předjíždění je v Melbourne složité a tak se budou KERS a DRS hodit. Bude to také první příležitost nasadit KERS v závodě."


Vitalij Petrov s CT01 v Barceloně
(Foto: Team Caterham F1)

Za tým poprvé nastoupí Vitalij Petrov, který během zimy nahradil italského veterána Trulliho. A v týmu je podle všeho spokojený.

"Jsem v novém týmu šťastný. Pořád jsem tu jen krátce, ale všichni mě tu vřele přijali a začínám si budovat dobrý vzájemný vztah s mým závodním inženýrem. Myslím, že nás čeká dobrý rok," říká Rus, který vstupuje do své třetí sezony v F1.

"V Melbourne někdy dost vozů nedojede do cíle, na některých místech trať neposkytuje prostor pro žádné chyby. Snad toho dokážeme využít a získat co nejlepší umístění v cíli."

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu