Zítra začíná druhé testování v Barceloně: Kdo kdy nastoupí?

Caterham

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Poslední předsezónní testy začínají zítra v Barceloně. Po změnách plánů, o nichž jsme vás informovali včera, ve čtvrtek na dráhu vyrazí také Ferrari a Red Bull.

Chybět naopak bude Marussia, jejíž nový monopost MR01 neprošel posledním osmnáctým nárazovým testem, který bude opakovat na sklonku tohoto týdne. Vyzkoušet si jej proto bude moci buď v aerodynamickém testu na rovince, nebo až v Melbourne.

Jasno není kolem domácího týmu HRT, který sice již crash-testy úspěšně absolvoval, ale své nové dílo F112 do Katalánska přiveze zřejmě až v průběhu soboty, takže by měl testovat pouze jeden den - v neděli.

Ujet co největší vzdálenost potřebuje jako sůl Lotus, který se po problémech se svým novým vozem E20 musel z Barcelony minulý týden po 7 kolech zcela stáhnout. Tým v oblasti uvolňujícího se předního zavěšení doplatil na nové techniky při práci s kompozity zaměřené na odlehčení monokoku.

Týmy do Španělska přivezou díly, s nimiž nastoupí do prvního závodu. Velký balík úprav slibují prakticky všechny špičkové týmy včetně Red Bullu a McLarenu. Pozorně budeme sledovat difuzor Mercedesu, na jehož voze se objevila zajímavá řešení pro vedení vzduchu a výfuků.

Testy začínají od čtvrtku do neděle vždy v 9 hod a končí v 17 hod.

 

Fotogalerii z testů, které se konaly v Barceloně minulý týden, najdete zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu