Villeneuve: Letošní auta jsou extrémně škaredá

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Bývalý šampion Formule 1 Jacques Villeneuve ostře kritizuje vzhled letošních vozů. Na nové nosy si zkrátka nemůže zvyknout.

"Nedá se svítit, nové auta vypadají hrozně. Když dostala široká přední křídla a úzká zadní, lidé říkali: 'Zvykneme si,' ale já si nikdy nezvykl. Vypadala špatně vyvážená a oku nelahodila," popisuje Villeneuve, jenž v roce 1997 získal titul s Williamsem, pro F1 Racing.

"Nemůžu si zvyknout na ty nosy. Už vzhledem k nákladům zainteresovaných sponzorů by pravidla měla pamatovat na to, že auta musí být alespoň trochu esteticky uspokojivá. Od monopostů F1 se očekává, že budou extrémní... ale teď jsou extrémně škaredé," pokračuje Kanaďan.

Kdy se mu vozy F1 líbily? "Skvěle vypadaly, když byly široké a silné, těsně před tím než jsme přešli na drážkované pneumatiky a užší auta. Vždy se mi líbily vozy s nízkými nosy, protože vypadaly ostřeji."


Nos Mercedesu W03, Ferrari F2012 a Williamsu FW34 (zleva doprava)

"Lidé říkají, že pilotům je jedno, jak vozy F1 vypadají, pokud jsou rychlé, ale já jsem si nikdy neužíval sezení v ošklivém autě. Cítil jsem se špatně. Pokud to má být škaredé, pak ať to má také nějaký důvod," kroutí hlavou Villeneuve.

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu