Horner: Tajemství Red Bullu RB8 tkví v detailech, otvor v nose záhadou

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Tajemství Red Bullu podle Christiana Hornera spočívá v práci na detailech nového vozu RB8. Zatím nebyla rozluštěna ani záhada otvoru v horní části nosu.

"Nechtěli jsme, aby ho naši soupeři fotili hned při první příležitosti z boku," uvedl Horner pro Auto Motor und Sport. Soupeři v posledních sezónách od Red Bullu okopírovali například výfuky a ohebná přední křídla.

I letos je Newey výjimečný v tom, jak navrhl schod s otvorem v přední části nosu, jehož funkce doposud nebyla zcela objasněna. Kde vyúsťuje vzduch z tohoto poměrně velkého horního otvoru v podobě poštovní schránky? Odborníci nevěří, že by sloužil pouze k vylepšení proudění po horní části nosu či k chlazení. Je možné, že je součástí pasivního F-kanálu nebo vzduch z něj je směrován do zadní části vozu. Nebo bude nějakým způsobem podporovat výfuky?

"Minulý rok během představení ve Valencii byla stovka fotografů, kteří své snímky pořizovali ze střechy boxů. Všichni se hned dozvěděli rozměry našeho vozu," stěžoval si šéf závodního týmu.

rb8
Nos Red Bullu RB8 s širokým otvorem v místě přechodu na vyšší šasi
(foto: Red Bull Racing)

"Minulý rok jsme museli mít výfukový difuzor na voze brzy, protože jsme chtěli přijít na to, jak výfukové plyny ovlivňují pneumatiky. Tentokrát spočívá tajemství v detailní práci a nechcete svým soupeřům podat příliš pomocnou ruku," dodává Horner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu