Bianchi v F1 - stává se rezervním pilotem Force Indie

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Force India dnes jmenovala svým třetím pilotem Julese Bianchiho, odchovance z programu Ferrari pro mladé talenty.

Bianchi se díky tomu sveze s novým monopostem VJM05 v předsezónních testech a nastoupí i mimimálně do devíti pátečních tréninků letošní Formule 1.

Šťastný Francouz říká: "Samozřejmě jsem vzrušený z toho, že se můžu připojit k týmu Sahara Force India a že dostanu šanci jezdit během závodních víkendů, což je pro mě důležitým krokem.

Nastupovat pravidelně s novým vozem je nejlepší způsob, jak se rychle učit, a doufám, že se tím jednoho dne dostanu do silné pozice pro získání závodního místa.

Příštích několik měsíců bude opravdu vzrušujících, jelikož budu poznávat tým, pozorovat jak pracuje a připravovat se na své první svezení ve voze. Rád bych poděkoval všem za důvěru a obzvlášť Force Indii za to, že mi poskytla tuto skvělou příležitost," dodává Bianchi.

bianchi
Jules Bianchi při testu s Ferrari 150° Italia na sklonku loňské sezóny v Abú Zabí
(foto: Scuderia Ferrari)

Spolumajitel týmu Vijay Mallya k tomu dodává: "Jsem potěšen tím, že můžu přivítat Julese v rodině Sahara Force India. Vždy jsme pozorovali mladé, talentované piloty a jeho výkonnost v GP2 na nás rozhodně zapůsobila.

Tím, že dáme Julesovi šanci zúčastnit se našeho tažení sezónou 2012, dále dokládáme, jak podporujeme mladé jezdce. Jsme v tomto ohledu hrdi na naše záznamy. Nemám žádné pochybnosti o tom, že Jules rychle zapadne do týmu a bude cenným příspěvkem pro naše úsilí na trati v letošní sezóně."

Bianchi nadále zůstane členem akademie Ferrari Driver Academy společně se Sergiem Pérezem, který v F1 závodí za Sauber, Raffaelem Marciellem, Brandonem Maisanem a Lancem Strollem.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu