Lux o Sutilově možném přestupu k Lotusu: "To by byl vtip, co?"

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Eric Lux se pousmál nad zprávami, že by Adrian Sutil byl vůbec někdy ve hře o místo u stáje Lotus Renault GP, v níž má podíl.

Sutil přišel o místo u Force Indie po pěti sezónách. Nyní bojuje o místo u Williamsu, ten se však údajně již rozhodl pro Bruna Sennu. Bývalému pilotovi Force Indie při hledání místa nepomohl ani loňský incident v Šanghaji, kde po závodě v nočním klubu vážně zranil právě Luxe. Ten se s ním nyní bude soudit (více zde).

Podle spolumajitele Lotusu ho Sutil napadl úmyslně. Pro německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung popisuje dramatické okamžiky: "Ve výtahu jsem si uvědomil, co se právě stalo, a pomyslel jsem si: 'Tak teď ti zbývají poslední tři minuty života.'"

Podle Sutila došlo k "naprosto neúmyslnému" zranění, když se po slovní hádce snažil Luxe udeřit lahví. Tržná rána na krku si vyžádala 24 stehů. "Aspoň se mi teď omluvil," dodává Lux, který odmítá mimosoudní vyrovnání.

Na dotaz, zda Sutila vyhodnocovali jako jednoho z kandidátů v jeho týmu na místo po boku Kimiho Räikkönena, Lux odpověděl: "To by byl vtip, co?" Pro druhé místo si nakonec vybrali Romaina Grosjeana.

jordan
Eddie Jordan ve Valencii zpovídá Adriana Sutila (zdroj: Sahara Force India)

Celý incident však podle manažera německého pilota - Manfreda Zimmermanna - nebude mít na jeho kariéru dopad: "Soudní přelíčení nebude mít na Adrianovu budoucnost žádný vliv."

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu