Mallya spojil síly se Saharou i mimo závodní trať, ve vzduchu

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Šéf týmu Force India, Vijay Mallya, si může oddechnout. Díky půjčce od společnosti Sahara, která se dostala i názvu jeho stáje a tým spoluvlastní, se mu podařilo zachránit svoje aerolinky.

V listopadu se poprvé začalo mluvit o finančních problémech, které má letecká společnost Kingfisher, kterou vlastní Vijay Mallya. Jako první krok, který učinil k záchraně letecké společnosti, se Ind rozhodl oddělit nízkonákladovou divizi aerolinek. Poté musel zrušit hned několik linek, aby tak uspořil finance. Poté začal hledat vhodného finančního partnera, který by mu nějaké peníze půjčil. Teď se zdá, že se situace stabilizovala a společnost přežije.

Podle tomorrownewsf1.com s odkazem na indické noviny se Vijayovi podařilo vyjednat půjčku od společnosti Sahara. Výše půjčky by se měla pohybovat kolem 150 miliónů Euro. Vážnost stavu situace podtrhuje i fakt, že samotná jednání probíhala přímo mezi šéfy obou společností - za Kingfisher Vijay Mallya a za skupinu Sahara Subrata Roy. Oba Indové jsou partnery i ve Formuli 1. V říjnu Sahara převzala 42,5 % týmu Force India. 

Po oznámení této skutečnosti se finanční situace kolem aerolinek Kingfisher výrazně uklidnila. "Letět s leteckou společností Kingfisher je na 1000 procent bezpečné. Bezpočnost má u nás hlavní prioritu. V této otázce bychom nepodstoupili ani sebemenší riziko," nechal se přes twitter slyšet Mallya.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu