Button: Sezónu musíme letos zahájit lépe

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Podle Jensona Buttona musí McLaren během zimy a předsezónních testů pracovat lépe než minulý rok, aby měl hned od počátku šanci porážet konkurenční Red Bull.

"Musíme začít novou sezónu lépe, to je naším cílem. Pojďme to Red Bullu ztížit! Zima byla minulý rok naší slabinou, musíme pracovat na tom, aby k tomu znovu nedošlo," uvádí Button.

McLaren loni začal testovat s vozem MP4-26 později než většina konkurence a trápil se se složitým systémem výfuků, kterého se nakonec musel vzdát a narychlo okopírovat Red Bull. Ke konci roku již ale za Red Bullem moc nezaostávali.

Podle Buttona byl ale rakouský tým i v závěru stále o něco rychlejší: "Stále nejsme dost rychlí, ale byli jsme jejich nejbližším soupeřem a občas je i porazili. Můžeme je tedy porážet, ale stále jsou o něco rychlejší a s tím budeme v zimě bojovat."

Jenson během sezóny 2011 podával lepší výkony než jeho týmový kolega Lewis Hamilton a spolupráci s týmem si užíval: "Máme skvělý základ a myslím si, že tým by měl být spokojený, protože naše partnerství je stále velmi čerstvé. Bylo to vždy obtížné bojovat s Red Bulem, ale když jsme je porazili, bylo to o to zvláštnější, protože víme, jak jsou soupeřiví."

button
Jenson Button v premiérové Velké ceně Indie (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Buttona čeká 13. sezóna jeho kariéry, 18. března 2012 se v Melbourne postaví na start své 209. velké ceny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu