Villeneuve: Williams nepotřebuje dalšího platícího pilota

Villeneuve, Jacques

Villeneuve, Jacques | foto: Sauber Motorsport AG

Bývalý pilot Formule 1 Jacques Villeneuve se vyjadřuje k volbě pilotů Williamsu, s nímž v roce 1997 vyhrát titul mistra světa.

"Řekl bych, že jednoho platícího pilota už mají, takže je důležité mít ve druhém voze někoho zkušeného," hledá Villeneuve nejlepší alternativu k Pastorovi Maldonadovi. "Neznám všechny detaily o tom, jak Rubens minulý rok v týmu pracoval, ale mít někoho s jeho úrovní poznání musí být užitečné."

"Rubens má pověst skvělého pilota pro vývoj vozu, navíc má pro sponzory dobrý image. Pokud vezmete dva piloty, kteří přinesou peníze, auto se nevyvíjí tak dobře a vy v konečném důsledku neseženete tolik sponzorů. Je to bludný kruh."

Brazilská rádia mají o druhém pilotovi již jasno, podle nich se Williams rozhodl pro Bruna Sennu. S týmem byl také vážně spojován Adrian Sutil. Villeneuve si však jeho talentem není příliš jistý.

"Adrian Sutil, opravdu nevím - s kým byste ho srovnali? Nikdy neměl pořádného týmového kolegu. Jediný, kdo se mu přiblížil, byl Giancarlo Fisichella - a ten byl o dost pomalejší než Fernando Alonso!"

barrichello
Villeneuve: Barrichello by byl pro Williams stále užitečný (foto: AT&T Williams)

"Rubens stále jezdí dobře a bylo by dobré mít v týmu starého harcovníka. On byl ve Formuli 1 ještě přede mnou. Opravdu si ale už na souboje na dráze s ním nevzpomínám. Když jsem byl ve Williamsu, on myslím jezdil za Stewart. Pak, když po určité době skončil u Ferrari, já závodil za BAR, takže se naše cesty na dráze opravdu nekřížily - pokud jsme se tedy nepředjížděli o kolo," usmívá se Kanaďan.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu