Alonso o Räikkönenovi: Jeden z nejtalentovanějších pilotů a báječná osobnost

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso vřele vítá Kimiho Räikkönena zpět do Formule 1 a těší se, až si to s ním příští rok v závodech rozdá kolo na kolo. Přiznává překvapení z toho, že o místo přišli oba jezdci Toro Rosso a Adrian Sutil u Force Indie.

Räikkönen se po pár letech vrací zpět s Lotusem (bývalý Renault), s nímž podepsal smlouvu na dva roky. Alonso to vnímá jako dobrou zprávu pro sport.

"Vítám jej zpět. Na roštu patří mezi piloty s největším talentem, je mistrem světa a báječnou osobností... Bude tedy potěšením závodit po jeho boku," uvedl Alonso včera na tiskové konferenci.

"S nikým jej nesrovnávám, ale není to stejné najíždět do první zatáčky, když je vedle vás Kimi Räikkönen nebo nějaký mladý pilot či nováček. Při soubojích s šampiony jako je on máte jiný pocit a více bezpečí," pokračuje Alonso.

Přiznal, že jej překvapila zpráva o tom, že jeho krajan Jaime Alguersuari přiše o své místo u Toro Rosso: "Nemám na to vyhraněný názor. Nevím, jak Toro Rosso pracuje a jak jsou se svými piloty spokojeni či nespokojeni."

alonso
Alonso včera v Madridu společně s Geném (vlevo) a De la Rosou (foto: Scuderia Ferrari)

"Jsem překvapený zřejmě jako všichni, že najednou své jezdce vyměnili, protože v týmu obvykle potřebujete určitou konzistenci, takže výměna obou je něco jako začít znovu a v otázce vývoje vozu vás čeká náročnější zima.

Ale stejně tak jsem byl překvapen tím, že nezůstává Sutil a ostatní piloti. Chápu však, že Toro Rosso je něco jako juniorský tým Red Bullu a mají mnoho mladých jezdců a pouze dvě místa. Cítili tedy, že své piloty potřebují vyměnit a vyzkoušet dva mladíky. Ale nevím, jaká tam byla situace," dodává Alonso na adresu svých kolegů.


Video ze včerejší akce v Madridu

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu