Williams již má první šasi hotové, nový vůz FW34 stihne připravit pro úvodní testy

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Williamsu se daří s přípravami svého vozu pro příští rok. Dle svého technického ředitele Mika Coughlana bude FW34 připraven včas tak, aby se mohl zúčastnit prvního předsezónního testu v Jerezu.

"Celé zadní zavěšení bylo dokončeno. První šasi je zkompletováno, druhému již moc nechybí. Brzy zahájíme náš program nárazových testů s FIA. Všemi těmito povinnými testy jsme již prošli při soukromém testování," prozrazuje Coughlan.

"Nyní máme plně definované auto, které použijeme pro systémové kontroly. V oblasti přítlaku je o hodně lepší [než letošní FW33] a ponese všechny systémy, které nám umožní zúčastnit se prvního testování. Našim cílem je pak přivézt vylepšený monopost k poslednímu předsezónnímu testu.

Vůz by měl být hotový do poloviny ledna a bude připravený pro první test na počátku února. Cílem je, aby na konci ledna byly prověřeny všechny díly, které prověřit lze. Při testování na dráze půjde výlučně o ověření této práce."

fw33
První šasi FW34 včetně zadního zavěšení je již v Grove hotovo (ilustrační foto: AT&T Williams)

"Hlavní díly by měly nasbírat dostatek kilometrů, pokud by tedy auto zastavilo později na trati se základním problémem, bylo by to překvapením. Krom toho se testování zaměří na zlepšení spolehlivosti a celkovou aerodynamickou výkonnost monopostu," dodává technický ředitel Williamsu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu