Formule 1 je celosvětovým sportem

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

A GP Bahrajnu je na jeho územní expanzi jen dalším krokem. To je názor Michaela Schumachera.

„Jsem šťastný, že můžeme závodit v Bahrajnu. Nezapomínejme, že je Formule 1 celosvětovým sportem a územní expanze musí být vnímána jako logický důsledek, nemýlím - li se,“ prohlásil Michael Schumacher na adresu víkendového závodu.

„Nový závod nabízí nová a neznámá vzrušení. Do této chvíle jsem viděl velkou část Bahrajnu jen na mapě,“ dodal německý jezdec stáje Ferrari a vítěz prvních dvou závodů letošní sezony. Přiznal však, že tým se snažil získat tolik informací o nové dráze, kolik jen bylo možné.

Skutečný názor a přehled ale získají až na místě samém, to je šestinásobnému šampionovi předem jasné. S podrobným studiem dráhy začne zítra. „Ve čtvrtek se chci projet po trati na kole a nebo skútru, abych si dráhu skutečně dobře prohlédl. Užitečné je vědět, jak moc vyčnívají obrubníky a znát další detaily. Základem je udělat si vlastní obrázek o dráze a najít nejlepší závodní stopu.“

Schumacher si je vědom toho, jak dobře se dosud s novými okruhy seznamoval a předpokládá, že další vítězství je dosažitelným cílem.


Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu