Ecclestone: Vstup na asijské burzy?

Ecclestone, Bernie

Ecclestone, Bernie | foto: Jaypee Sports

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone dal najevo, že by F1 mohla klidně vstoupit na asijské burzy - z důvodu nejistoty na evropské půdě.

Formule 1 se rok od roku posouvá dále od Evropy. Asie je bez debat druhým domovem královny automobilového sportu. V předešlých letech se kalendář každý rok rozrůstal o novou trať v Asii. Unhnout musely kolikrát i závody v Evropě.

Poté, co se mezi roky 1966 a 1973 jela VC Singapuru, slavil závod v roce 2008 svůj comeback. O rok později jel cirkus F1 v Abú Zabí. V roce 2010 se přidala Jižní Korea a letos je jelo poprvé v Indii.

Teď šéf F1 vyslovil další přání. V případě rozhodnutí se vstoupit na burzy by se nerozhodl pro nějakou evropskou. "Kdybych měl dnes společnost odprodat, tak bych to udělal v Singapuru nebo v Hongkongu," řekl 81letý obchodník pro Telegraph

Dále Bernie dodal, "že by bylo lepší dát společnost do oběhu v Singapuru než jí prodat." Podle něj by se z F1 měla také stáhnout investiční společnost CVC Capital Partners. Na konci 90. let bylo hodně pokusů dostat F1 na burzu v Londýně. Nicméně všechny selhaly, protože nedostaly podporu od Evropské komise, která jim vytýkala soutěžní praktiky. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu