Ferrari: Budoucnost FOTA je ohrožena

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari varuje, že pokud v Abú Zabí nedojde k obnovení Dohody o omezení zdrojů, budoucnost Asociace týmů F1 (FOTA) by mohla být ohrožena.

Týmy se již dohodly na tom, že dohodu znovu projednají během předposledního závodu sezony. Dohodu o omezení zdrojů (RRA) si podle některých týmů jejich soupeři vykládají poněkud jiným způsobem.

Podle šéfa Scuderie Ferrari Stefana Domenicaliho bude toto jednání klíčové. Bojí se hlavně toho, že pokud nedojde k obnovení dohody, FOTA by mohla zaniknout.

"Myslím, že v souvislosti s RRA jsme nyní v situaci, kdy musíme nabrat správný směr. Pokud by se tak nestalo, bylo by to známkou vzájemné nedůvěry mezi týmy. A to je špatně," řekl Domenicali pro Autosport.

"Dohodli jsme se tedy, že finální rozhodnutí padne při VC Abú Zabí.Pokud si týmy mezi sebou doopravdy nevěří, tak o čem je potom celá FOTA? Všichni víme, proč se FOTA založila. Teď si musíme uvědomit, proč jí stále potřebujeme," přemýšlí Ital, který vede stáj z Marenella. 

"Musíme přijít na nějaké konstruktivní řešení a musí k tomu dojít otevřeně. Uvidíme, co se přesně stane, pokud se v Abú Zabí nedomluvíme."

Domenicaliho názor sdílí i Christian Horner

Domenicaliho názor sdílí šéf mistrovské stáje Red Bull, Christian Horner. "Myslím, že FOTA se nyní dostala na velmi důležitou křižovatku. Pokud se teď nedohodneme, asi budeme muset s FOTA skončit," řekl v rozhovoru pro Reuters.

"Hlavní je samozřejmě Concordská dohoda, ze které RRA vychází. Pokud se teď v rámci FOTA nedohodneme, tak jaký má smysl tuto organizaci dále provozovat?"

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu