Boullier: Chci Robertovi dopřát více času

Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Eric Boullier tvrdí, že chce Robertu Kubicovi dopřát více času na zotavení z únorové nepříjemné automobilové nehody.

Eric Boullier, šéf týmu Renault, si před Velkou cenou Koreje promluvil s Danielem Morellim, manažerem Roberta Kubici, a následně prohlásil, že dá polskému jezdci více času na zotavení. Původně mělo definitivní rozhodnutí o jeho budoucnosti v týmu Renault padnout v polovině října, nyní je odloženo minimálně na konec měsíce. 

Francouz v rozhovoru pro Autosport prohlásil: „Jestli ještě budu moct čekat, tak budu muset, protože zatím ještě není absolutně v pořádku a chci, abychom byli ve férové situaci. Mluvil jsem s Danielem Morellim a ten skutečně věří, že se Robert vrátí. Dobře se to poslouchalo. Musíme ještě projít nějakými procesy a Robert bojuje s časem. Jestli bude moct řídit formuli 1, tak chci, aby byl s námi. Chci mu dát další šanci. Je na mě, abych byl flexibilní.

Boullier ale zároveň opět potvrdil, že nemůže čekat do nekonečna, protože potřebuje sehnat kvalitního pilota a dobře se připravit na následující sezónu. Tvrdí, že nemůže čekat déle než do poloviny listopadu, protože by jinak ohrozil zájmy svého týmu. Kubicu přitom brzy čeká simulátor, který prověří jeho aktuální schopnosti.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu