Přetlak u Force India: Nahradí testovače Hülkenberga Bianchi?

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Vyhlídky Nica Hülkenberga jsou stále horší, podle spekulací zahraničních médií by ho totiž mohl na místě testovacího jezdce Force India vystřídat Jules Bianchi.

Vijay Mallya chce počkat do prosince, než oznámí jezdecou sestavu pro rok 2012. Něco už se ale začíná rýsovat, podle informací odborného časopisu "Auto Bild motorsport" by měl být novým testovacím jezdcem Force India pro příští rok Jules Bianchi. Tím by byl rázem bez práce Nico Hülkenberg.

22letý jezdec, který byl dvakrát po sobě v GP2 třetí, ví, že by mu další sezona v tomto šampionátu mohla spíše uškodit než mu pomoci. Konečně, pokud by jel v GP2 třetí sezonu a nestal se šampiónem, tak by to bylo velké zklamání. Jeho manažer, Nicolas Todt, by rád dostal svého svěřence do F1 jako testovacího nebo náhradního jezdce. Todt chce, aby Bianchi nastupoval v pátečních trénincích.

A protože jak Adrian Sutil tak Paul di Resta jsou pravděpobonými jezdci pro rok 2012, tak je situace Hülkenberga svízelná. Němec navíc kvůli platné smlouvě nemůže tým opustit, leda že by o něj Force India neměla zájem (podobně jako Williams vloni).

Bianchi patří mezi juniorské jezce Ferrari, naposledky testoval ve Fioranu F60 ze sezony 2009. Údajně měl zajíždět dobré časy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu