Infiniti pomůže Red Bullu s KERSem

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Infiniti bude hrát klíčovou roli ve vývoji baterií pro KERS Red Bullu pro sezónu 2014, kdy začnou ve Formuli 1 platit nová pravidla.

Výkon KERSu se v roce 2014 zdvojnásobí na 160 koní, piloti jej budou moci využívat až po 33,5 sekundy v každém kole, místo současných 6,7 sec. Dohoda Red Bullu s Renaultem se krom dodávek motorů týká také motorgenerátorů KERSu, ale baterie si bude podle Autosportu vyvíjet Red Bull sám ve spojení s Infiniti a jeho mateřskou společností, s Nissanem.

Právě baterie jsou příčinou problémů, které letos Red Bull zažívá s KERSem zejména kvůli vysokým teplotám v malém prostoru. Šéf Red Bullu Christian Horner věří, že odborné znalosti Nissanu v této oblasti pomohou k vývoji silného KERSu pro rok 2014.

"Vždy se bude jednat o KERS Red Bullu, budeme však sdílet know-how ve společném podniku mezi Red Bull Technology a aliancí Renault-Nissan, která zahrnuje Infiniti," říká Horner.

REDBULL
Infiniti bude vyvíjet baterie pro KERS, který je jednou z mála slabin úspěšného vozu RB7
(foto: Red Bull)

"Baterie jsou klíčem k výkonnosti, obzvlášť za nových pravidel, takže ve vývoji bude na tuto oblast kladen velký důraz. Nissan je jednou z největších technologických společností zabývajících se bateriemi na světě, má obrovské know-how," dodává šéf Red Bullu.

Je však nepravděpodobné, že by se Nissan měl významněji podílet na vývoji současného KERSu pro rok 2012 a 2013.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu