Grosjean testoval s Renaultem R29 ve Valencii, ujel 600 km

Renault

Renault | foto: Renault Sport F1

Nový mistr série GP2 a třetí pilot týmu Lotus Renault GP v úterý a ve středu testoval s monopostem F1 ve Valencii. Jednalo se o dva roky starý Renault R29, s nímž ujel solidní vzdálenost - 600 km.

Cílem testu bylo Romainovi umožnit znovu se seznámit s vozem F1, s nímž v roce 2009 nastupoval po boku Alonsa. Poté, co Bruno Senna nahradil v Belgii Heidfelda, který se chce příští rok do F1 vrátit, byl Grosjean oficiálně jmenován rezervním pilotem Renaultu.

Francouz po včerejším testu prohlásil: "Bylo to fantastické usednout znovu do vozu F1. Cílem bylo to, abych si znovu zvykl na monopost F1. Dopoledne jsme odjeli několik kvalifikačních jízd, odpoledne pak delší výlety. Zkoušeli jsme také zastávky v boxech."

"Bylo to velmi dobré pro tělesnou kondici. Opravdu jsem byl velmi potěšený a práci s týmem jsem si hodně užil. Bylo to jiné než v roce 2009, protože nyní jsem zkušenější. Vůz jsem si užíval od okamžiku, kdy jsem do něj naskočil, stejně jako práci s inženýry. Prožili jsme ve Valencii pěkné chvíle, všem se to líbilo," dodal Grosjean.

grosjean
Romain Grosjean (foto: Lotus Renault GP)

Ve voze dostal na 60 kol příležitost také Jan Charouz. Renault oficiálně časy nezveřejnil, zkušenější Grosjean však byl o 1,5 sec rychlejší (více v tomto článku).

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu