Massa podporuje zákaz DRS v Eau Rouge

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pilot Ferrari, Felipe Massa, podporuje rozhodnutí FIA o tom, že během celého závodního víkendu bude zakázáno používání systému DRS v zatáčce Eau Rouge.

Podle Charlieho Whitinga by používání DRS v Eau Rouge mohlo být nebezpečné, proto ho FIA raději v této části trati zakázala. Felipe Massa rozhodnutí podporuje.

"Sledoval jsem spekulace o tom, zda DRS v Eau Rouge zakázat nebo ne, a myslím, že zákaz používání systému v této zatáčce je správný," uvedl Massa pro oficiální web Ferrari.

"Jsme závodní jezdci, vždy bychom zkoušeli průjezd s DRS, což by mohlo vést k nebezpečným situacím. Je to ten samý případ, jako u zákazu DRS v tunelu v Monaku. Je to nejlepší řešení."

Jako největší riziko uvedl Charlie Whiting situaci, kdy by si pilot myslel, že zadní křídlo sklopil, jenže by k tomu nedošlo. Tím pádem by měl vůz nižší přítlak a ze zatáčky by velmi snadno vyletěl ven.

"DRS v trénincích nepovolíme," říká jasně Whiting. "Chceme se vyhnout situacím, při kterých by piloti vyletěli z trati, protože by si mysleli, že je klapka zadního křídla sklopená, ale přitom by byla stále otevřená. Myslím, že v tak rychlé zatáčce je to dobré bezpečtnostní opatření."

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu