Alonso: Red Bull je příliš dominantní, Vettel musí chybovat

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso doufá v obrat Ferrari, díky kterému by od nedělního závodu v Silverstone mohl pravidelně bojovat o vítězství. Pokud ale nezačne Vettel dělat chyby, na titul to stačit nebude.

"Myslím, že si musíme počkat, zda McLaren či Ferrari udělali s autem takový pokrok, abychom byli schopni s Red Bullem bojovat," uvádí v Silverstone pro Autosport Alonso.

"Jejich auto je v této části šampionátu zatím příliš dominantní. Myslím, že po osmi závodech bychom mohli hovořit o osmi vítězstvích, pokud by se nedělal chyby, protože v Kanadě se jí dopustil a v Číně byl trochu konzervativní.

Takovou dominantní pozici jsme neviděli snad od roku 2004, od dob Michaela [Schumachera]. Těžko se takto soutěží a těžko můžete pomýšlet na poražení Vettela bez velkého vylepšení našeho auta, totéž platí pro Jensona a Lewise v McLarenu."

"Doufám tedy, že zde v Silverstone budeme moci sledovat obrat této situace z hlediska výkonnost, a pak se uvidí. Naděje vždycky existuje, vždy máte motivaci vyhrát každý závod, ale potřebujeme samozřejmě udělat pokrok," pokračuje Alonso.

alonso
Ferrari se v posledních závodech zlepšilo, ve Valencii dojel Alonso hned za Vettelem
(foto: Scuderia Ferrari)

Podle něj je však šanci na obrat možno živit pouze na základě Vettelových klopýtnutí spíše než na tom, že by ostatní týmy zrychlily.

"Je pravda, že potřebujeme vyhrávat závody, zlepšit naši výkonnost a být konkurenceschopnějšími, než jsme nyní. Zároveň ale potřebujeme, aby se Sebastian dopustil nějakých chyb, abychom mohli stáhnout ten náskok, protože bez Vettelových odstoupení či problémů by to bylo těžké stáhnout jeho náskok.

Musí udělat chyby, abychom měli alespoň nějakou naději. Může k nim dojít, jak jsme viděli v Číně a v Kanadě. Potřebujeme se tedy soustředit na naše závody, snažit se každý víkend vyhrát, i když víme, že to bude těžké - k tomu ale potřebujeme také trochu pomoci," dodává Alonso.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu