Trestní oznámení na Adriana Sutila bylo podáno

Sutil, Adrian

Sutil, Adrian | foto: Sahara Force India

Na jezdce Force India Adriana Sutila bylo podáno trestní oznámení za těžké ublížení na zdraví. Dubnový incident v šanghajském nočním baru tak může dojít až před soud, pokud bude německý závodník obžalován.

Adrian Sutil čelí hrozbě žaloby z těžkého ublížení zdraví. Obvinění po měsíci rozmýšlení podal výkonný ředitel společnosti Genii Capital Eric Lux, který opouštěl oslavy vítězství Lewise Hamiltona ve Velké ceně Číny s tržnou ranou na krku. Údajně ho poranil Sutil střepem s lahve od šampaňského.

Dubnový čínský závod měl krvavou dohru v šanghajském nočním klubu M1NT. Adrian Sutil v něm společně se svým kolegou a dlouholetým přítelem Hamiltonem oslavoval Britovo vítěztví. Přestože Sutil už dříve prohlásil, že „zranění bylo naprosto neúmyslné“, Lux došel k jinému názoru. „Na pana Sutila je vzneseno trestní oznámení za těžké ublížení na zdraví,“ potvrdil mluvčí žalobce.

Závodníkův manažer Manfred Zimmermann, který věřil, že obvinění nebude vzneseno, nyní doufá, že se záležitost vyřeší ve prospěch jeho klienta. „Jsme si jistí, že soud vydá rozhodnutí, že Adrian nechtěl na nikoho zaútočit,“ řekl Zimmermann.


Vidžaj Mallya brzy rozhodne, zda se za svého závodníka postaví,
nebo se od něho raději bude distancovat

V sázce je kromě Sutilovy bezúhonnosti také jeho budoucnost. Němcův zaměstnavatel, šéf týmu Force India Vidžaj Mallya, se už před měsícem nechal slyšet, že v případě vznesení obvinění zváží, zda se závodníkem ukončí pracovní poměr (více zde).

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu