Heidfeld: Odhalili jsme příčinu našich problémů, Renault je zpět na cestě k podiu

Renault

Renault | foto: Renault Sport F1

Renault se dočkal podle Nicka Heidfelda průlomu v pochopení svých problémů a jeho výkonnost se opět začíná zlepšovat. Podle Vitalije Petrova se tým může dostat na vyšší úroveň, dle Erica Boulliera je základ udržet čtvrté místo v šampionátu.

Po zklamání z rychlosti v Monte Carlu, kde původně čekali boj o vítězství, přišel v Montrealu vzestup, když Heidfeld před svou havárii bojoval s Kamuje Kobajašim o pódium, a Vitalij Petrov finišoval na výborném pátém místě.

Přes odstoupení byla pro Heidfelda výkonnost v Kanadě velkým povzbuzením: "Bylo důležité, že jsme z Kanady odjeli s tím, že jsme pochopili problémy, s nimiž jsme se setkali v Monaku. Myslím, že jsme k tomu podali jasný důkaz."

"Nyní víme, jakým směrem se máme ubírat. Je zřejmé, že tým tuto cestu nastoupil mezi Monakem a Montrealem. Tyto věci se nedějí během noci mávnutím kouzelného proutku, ale odvedli jsme dobrou práci při analýze toho, kde se musíme zlepšit," vysvětluje Heidfeld.

 

Podle svého kolegy Vitalije Petrova má Renault na víc: "Myslím, že může odvést mnohem, mnohem více. Vím, že jsem to řekl již dříve, ale opravdu věřím tomu, že můžeme. Dosahujeme dobrých výsledků, ale společně můžeme dosáhnout ještě více.

Někdy dělám chyby já, někdy by mohly být lepší naše zastávky, ale obecně si myslím, že se můžeme dostat na vyšší úroveň. Musíme minimalizovat chyby a body budou následovat," dodává Petrov.

renault
Duo Renault během Velké ceny Kanady (foto: Lotus Renault GP)

Podle jeho šéfa Erica Boulliera je udržení čtvrté příčky v šampionátu pro tým tím nejdůležitějším cílem: "Potřebujeme v tomto čase získat další jedno či dvě pódia, abychom si upevnili naší pozici mezi elitními týmy a zůstali před Mercedesem GP, který se v sezóně očividně zlepšuje.

Udržení naši pozice mezi nejlepšími čtyřmi v šampionátu konstruktérů je pro nás absolutní prioritou. Základ k tomu musíme položit v následujících čtyřech závodech," dodává Boullier.

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu